Friday, 25 October 2013

mencari kek kahwin di ipoh, perak...


salam jumaat..


tajuk entry nampak sangat nak tarik pageviews..
haha..


ape salahnya ye dak..
senang b2b lain nanti nak mencari..=) 


kita rasa jumaat ni kita tak membebel panjanglah kot..
penatlah tiap-tiap minggu nak buat tazkirah kan..
so, kita enjoy saja jumaat ni..


dalam dok nak buat prep untuk majlis kahwin..
mesti ada b2b yang letak dalam list diorang pasal kek kahwin kan..
tak kisahlah samada kek masa majlis..
ataupun untuk dibuat hantaran nanti..
tapi, tak semestinya nak kawin jek nak beli kek kan..
if hari-hari biasa, teringin nak makan kek, apa salah beli jugak..
atau nak hadiahkan sebagai kek befday ke, kek ulangtahun ke..boleh jugak..


kita kadang-kadang beli kek tak tunggu hari special pun..
kalau tetibe tekak ni rasa nak makan kek..
and dah bosan makan kek secret recipe yang kebanyakkannya banyak mousse sehingga memuakkan tekak..
so. kita order jelah kek dekat akak-akak kat bawah ni..
sambil mencuci mata tengok kek yang cantik..
rasa dia pun memang marvelous la..
jadi, apa kata lepas ni kita order kek ramai-ramai..hehe..


dah macam promote ape je pulak..

apasal sejak dua menjak ni suka promote barang eh??

 hehehe..



1. Littlegemz Cupcakes Ipoh..


ha, yang ni bukan jual cup cakes je tau..
kek sebiji..kek bertingkek-tingkek, sume dia buat..
jadi, jangan tertipu dengan namanya hokey.. 




akak ni studio dia dekat manjoi..
dekat dengan mydin manjoi ataupun pejabat tanah manjoi..
sapa orang ipoh taula kat mana kan..
sapa yang bukan, bukak la fb dia or blog dia..dia ada bagi alamat..
usaha sikit hokey..jangan dok nak suruh orang suap jek..kehkeh


jom tengok contoh-contoh kek yang akak ni dah buat..
jangan terliur tau..hehe



























amacam..cantik dan terliur tak tengok..
akak ni pernah buat kek befday untuk anak sulung Raja Nazrin Shah tau..
kita dok try cari, tapi tak jumpe pulak gambar keknya..
kalau korang nak tengok, tryla cari dekat fb dia..

one more..akak ni quite bz la jugak..tempahan dia banyak..
yela, tengoklah design kek dia gane kan..
so, kalau korang nak tempah kek dengan dia, better tempah awal..
takut slot dia dah penuh..=)


>> credit gambar pada littlegemz cupcakes ipoh..



2.  Acupcakeproject by Nurainie Tan


ha, ni lagi satu akak yang pandai gilerrrr buat kek..
mostly kita tengok akak ni buat kek fondant..
dan dia siap buat kelas mengajar lagi tau..


blog
fb


tak payah cakap banyak la..
kita layan je kek-kek dia..=)







































sebenarnya, banyak lagiiii kek yang cantik-cantik akak ni buat..
tapi kang kalau kita taruk sume, dah jadi macam blog akak tu pulak la kan..
so, if korang nak tengok lagi hasil kerja akak ni..
sila cekidaut fb dia..more up to date than her personal blog..
boleh korang riki-riki harga kan..


but please bear in mind..
kek fondant memang mahal..
tambah kalau seninya lagi rumit dan menyusahkan hidup orang yang nak buat..
but once you get what you want..what you imagine..
regardless of the price that you have to pay..
then there will be SATISFACTION hokey..

eh..eh..speaking london plak dia..haha..


>> credit gambar to acupcakeproject & nurainie tan



3. FeenaCakes Delight


if im not mistaken..feena cakes delight ni dah lama beroperasi..
rasanya dia ada buat kelas kek sekali..
pernah nak try pegi dulu..
tapi takde member..so, niat dibatalkan..huhu..

akak ni beralamat di taman meru..
sapa biasa dengan area situ tahulah kot kat mana..
kita tak tahu..sebab meru tu beso sangat..boleh sesat..hehe..


blog
fb


cakap banyak pun tak guna..
layan gambar lagi baik kensss..




















jadi, kalau akak ni menjadi pilihan hati korang untuk tempah kek..
pegilah cepat-cepat pm dia okey..
sebab ipoh ni tak ramai orang yang pandai buat kek cantik-cantik..
tapi pengantinnya ramai..
nak blajar buat jugaklah..untung-untung leh berenti kerja buat bisnes..

nak jugak verangannnnn..haha


>> credit gambar to feenacakes delight..



4. Dsuehouse ipoh


ha, ni last akak yang aku tahu and kenal buat kek kahwin kat ipoh ni..
maybe ada lagi, tapi kita tahu 4 ni jela..hukhuk..
kita selalu tempah redvelvet kat akak ni..
sebab dekat dengan rumah, senang sekali harung jela jalan kan..


blog
fb


kalau korang nak tempah kek dengan akak ni, korang pegi dekat fb dia jela senang..
siap dia bagi contact no lagi..
blog dia kita rasa dia jarang update dah kot..hehe..

nak tengok gambar kek??

meh..meh





















oklah..setakat ni jela kita rasa dulu..
if korang nak tengok banyak-banyak lagi gambar..
pegi terjah blog or fb diorang tau..
and if nak tempah kek, elok tempah cepat-cepat tau..


kita tempah kek ke tidak??


buat masa sekarang, i think it is not necessary..
kita utamakan apa yang perlu and wajib dahulu..
memang cantik..tapi harga pun cantik..
disebabkan bajet tight..so i have to decide not to buy any wedding cake..
untuk hantaran tak tahulah lagi..
nanti difikirkan..
but if ada orang nak sponsor..
besar tapak tangan..stadium perak kita tadahkan..
kehkeh..


till then..


x0x0..



p/s : nanti kita buat entry pasal vitamin shaklee eh..teruja nak buat entry ni dulu..hehe 
happey weekend peeps..

8 comments:

  1. cantik nye laa haii semua deco kek tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann..nak makan pun sayang..tapi takkan nak tengok je..hehe..
      berapalah agaknya orang berhabis buat kek cantik-cantik gitu..huhu

      Delete
  2. ok boleh bgtau si dia..dia org ioph juga :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha, bgtau dia cepat suro beli wat bagi hantaran..=)
      bestnye..hehe

      Delete
  3. cantiknye tp bila makan, xsedap lgsg kek2 tu. sbb kek kawin kite pun cmtu jgk. hehehe

    ReplyDelete
  4. hai

    kalau cari idea DIY yg murah & super cute boleh visit blog/ig kami
    ada paperbag, sticker, tag & card :)

    tq tuan tanah

    Our blogshop, cardbymyan.blogspot.com click >>CARDBYMYAN or instagram kami @begkertas. click >>@begkertas


    tq :)

    ReplyDelete
  5. Petang kak boleh bagi no telepon tak nak buat tpaham

    ReplyDelete
  6. Petang kak boleh bagi no telepon tak nak buat tpaham

    ReplyDelete