Thursday, 10 October 2013

macamana cara korang hilangkan stress???


holaa..


lately ni aku stress betul..
bukan stress dengan wedd prep..
yang tu kalau pikir, memang stress pun..



tapi aku stress dengan keje..
kan aku dah tukar keje tempat baru..
so, tempat baru ni pulak, kes-kes yang aku buat, semuanya baru bagi aku..
so, kena belajar step by step balik..
setengah ada yang bos guides..
tapi ada certain kes, yang aku kena buat sendiri..all out..
dengan tak tahu apanya, akta apa, macamana nak buat ape sume..
adoi, memang saket kepala..
sampai aku termimpi-mimpi pasal keja..
paham-paham jela, bila dah mimpi pasal keje, confirm2 tido pon tak lena..
jadinya end up sejam sekali nak bangun, then besok sakit kepala..
huhu..



bukan kata aku tak refer sape-sape..
aku dah refer lawyers lain..siap refer pendaftar mahkamah lagi mintak opinion..
law ni, memang dia fix..
but sometimes, kalau pandai putar belit, dia boleh jek..
macam lawyer yang terkenal sangat tu kan..haha..
(kena defamation plak aku nanti)
jadinya, bila tanya orang tu jawapan lain, orang ni jawapan lain..
buat research baca kes, kes, kes dan kes,
semua lain..aduhai..
nak meletop kepala otakku ini..
sebab apa nak meletup??
sebab ilmu tak cukup..huhu..



tu tak kira peel client lagi..
dengan aku tak tahu buat, dia pegi push2 pulak lagi..
sabarla, bagi aku research betul-betul..kang salah kang kau jugak kena bayar kos.. 
pastu maki aku kenapa kalah kes..
ikutkan hati, aku nak je suro dia cari jela orang lain..
tapi nanti karang, confirm-confirm kena bambu dengan bos asal bagi client lari..
aduss..



jadi, selalunya bila aku stress, 
aku nak makan, makan and makan..
tapi aku tamau makanan melayu..
aku nak makanan western..
otak aku ni bila stress dia nak western2 jek..
nasik tak layan dah..haha..




chicken chop



burger



cake..onomnom



mushroom soup



pizza



spegeti



steak



waffle ice cream
 


 wah, sedap-sedap jek makanan ni..
terliur aku..
ipoh ni nak cari makanan western susah sikit..
sebab tak banyak restoran melayu yang jual western..
one more, kalau aku nak makan, aku nak pegi kedai yang nampak cantik, mewah sikit..
gerai-gerai tamau..
hamboih..
memang kerlasss ubat stress kau ye..haha..
daripada stress pasal keje, pastu stress duit habis dah makan mahal jek..
kwang-kwang..



baru jek lunch tadi aku makan chicken chop..
beli bungkus sajo..
makan dengan tangan ye..no fork and knife..
sememeh jek makan..
kalau encik tunang tengok, geleng kepala dia..=p



nasib sebelah ofis aku ni ade kedai makan yang time lunch dia ade western sekali 
tapi kedai die takdelah mewah..
cuma bersih..
aku tak pernah jumpa restoran yang tersangat bersih..
tabik spring pada Restoran Tudong Saji..



ni dia banner restorannya..gambar aku malas nak amik, t staf die cakap aku ni gila ke ape dok sebelah je pun nak amik gambar..haha




nak kata masakan dia vavavom..
bagi aku biasa jela..
tapi kalau dah craving sangat nak makan chicken chop tengahari kembang nih, pastu malas nak drive kuar sebab nanti balik parking yilek..
so, boleh la pegi jek kedai sebelah, order ciken cop lagi 15 min datang amik..
kan senang..
btw, aku makan sorang-sorang jek tyme lunch, so segan nak makan sorang kat kedai..
kalau korang teman kan takpelah jugak..hehe..



selain tu, ape lagi menu dia ada ye???
macam-macam ada..dia bukak dari pagi sampai 1 pagi..
sizzling ada, steak ada kot..aku tak perasan..
nanti esok-esok try makanan lain pulak..
botaksss...


dah macam promote kedai plak aku ni..
takde bayaran pun hokey..saja jek nak luahkan perasaan stress aku..huhu..



kalau bege, slalu aku pegi mcd jela..takpun wendy's..tapi dah bosan
piza..pegi pizza hut sudah..dapat mushroom soup sekali..
waffles?? aku suka makan dekat foodcourt klcc..
sedappp..
penah sekali tu pegi kl semata-mata pegi klcc nak makan waffles..
gilo..
dah kat ipoh takde, nak buat gane..
orang ipoh tak reti makan eh??pelik..
asal ada je kedai baru bukak, mesti bungkus..sebab takde customer..
tak sempat nak pegi merasa pun..=(


kalau kat shah alam or kl..
melambak2 kedai-kedai makanan western..
aku selalu pegi big taste, big brother, mr steak house..
big-big je ye aku pegi..haha


selain makan, makan and makan je keje aku time stress..


aku suka bergolek-golek di atas katil sambil berangan..
pastu aku nak shopping, tapi takde duit..tak dapat buat..
aku nak pegi holiday..tapi bajet ketat..so tak boleh pegi..
aku nak pegi salon wat treatment rambut..tapi duit kena simpan nak kawen..jangan membazir..
dah tu gane nak ilang stressnya, da sume kena sekat???



sadis..



oklah, sebelum aku merepek lagiiiii panjang..
elok kiranya aku mengundurkan diri..



korang boleh kongsi gak tips korang ilangkan stress..
manetau aku boleh praktikkan pulak..
tapi jangan cakap makan coklat hokey..
i hate chocolate..

ngeee




till then..

x0x0




p/s : sumber gambar adalah daripada uncle google tersayang..peace no war..gila

2 comments:

  1. Pergh terliur ngan waffer askrem tu...nikmat2..

    ReplyDelete
  2. hehe..tau takpe..tgk saje dah terliur..=)

    ReplyDelete