Wednesday, 30 October 2013

dilema..part 2..


salam semua..


alahai, hari ni rasa hati kecut sangat..
sebab nak kena telefon client yang satu ni yang mana amat terkenal dengan kecerewetan dia..
bos dah bagi warning siap, be careful, be prepared dengan dia..
staf-staf pun dah warning..
even, ex lawyer kat sini pon dah bagi warning..
and now, i have to handle this case..
 cuak..


takpela, kita tinggalkan perkara itu..
walaupun cuak tahap cipan, still kita kena face jugak..
if not today..mybe someday..
cuma sekarang ni terasa cepatlah pulak nak kena handle kes dia ni..
huhuhu..='(


sebelum ni kita pernah buat entry pasal mengkuang kan..

still menjadi dilema sekarang ni..


ada b2b yang suggest 1 page ni..
then kita try riki-riki dengan dia..
after a few discussion, then sekarang kita decide nak beli dengan dia..
tapi dia sekarang diam membisu seribu bahasa..
dah 3 kali kita pm dia, dia senyap je..
so, if u tak nak berniaga, i pon taknak la mengeluarkan duit bayar dekat u..
adatlah bila berniaga customer tanya..
bukan kita nak beli sikit2..banyak kot..lebih seribu pieces..
and of course kita nak confirmation dan security..
so, kita dah cakap dekat mak semalam, orang tu tak berminat nak duit kita..watpe nak beli kat dia..
if susah sangat nak cari bakul mengkuang tu, then kita beli jela menda lain..
malas dah nak pikir..


memang sebelum ini kita ada cakap satu vendor dekat terengganu yang ada jual mengkuang ni..
tapi 1 rm 1.80..beli la banyak mana pun, tak boleh nego harga dah..
pada kita, mahal sangatlah..kalau beli seribu dah rm1800..
tak masuk kos kurier lagi..
wooo..banyak tu..
kita kan bakal pengantin bajet..
tak mampu kita nak habis banyak tu untuk bekas sahaja..
belum masuk lagi telurnya..huhu..


pada korang maybe rm 1.80 tu murah jek..
tapi pada kita, mahal tu..huhu
banyak lagi kos-kos lain nak difikirkan..


then semalam wassup dekat group shaklee..
tanya diorang if ada tak kat mana-mana lagi yang ada jual mengkuang tu..
diaorang cakap kat nilai 3 maybe ada..

so, semalam decide nak pegi nilai 3..

tapi arini bila tengok review, mostly b2b cakap nilai 3 mahal..
gitu pulak..
sebab kita pernah pegi sekali jek situ..
itupun just pegi saja jek..tak beli apa pun sebab dah petang sangat..
so, tak tahulah mahal or tak..
itupun dah berapa tahun lepas..time zaman belajar lagi..


jadi, even kata kat situ ada jual gak bekas mengkuang tu..
tapi kalau harga pun mahal, nak buat apa..
tol,,minyak lagi..
penat badan lagi..


sekarang, kita tak tahu..

maybe perancangan terpaksa diubah..


yela, kita hanya merancang..
Dia yang tentukan..


till then..


x0x0..



p/s : tetibe harini rasa mood terbang melayang..=(
 

4 comments:

  1. mahal lah klu bkas sje dh singgit lebih....

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagi kite oun mahal jugak..bukanlah nak berkira..tapi, tapi, tapi....(tak dapat nak huraikan)..huhu

      Delete
  2. uish.. mahalnye.. satu bekas dah rm1.80??? mak aih..bagi orang makan kenyang2 lagi berbaloi rasanya.. hiks! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la..dia tamau bagi kurang walaupun beli la banyak mana..dekut..hukhuk..='(

      Delete