Monday, 28 October 2013

its monday morning beybeh..


salam kawan-kawan semua..


adoi, cuaca arini betul-betul menguji iman..
pukul 7 td tetiba hujan..
sedapnya bergolek-golek lagi atas katil..
tapi disebabkan harini kena keluar awal, terpaksa gagahkan diri bangun jugak.
kalau tak pukul 8 baru kita nak pegi mandi..
buruks betul perangai kan..haha


sabtu haritu jiran sebelah rumah kita meninggal..
agak terkejut jugak..
sebabnya kita tak tahu pun bila pakcik tu masuk hospital..
rupanya dah seminggu dekat hospital ipoh..i je yang tak sedar..
memang jiran yang tak prihatin langsung kan i ni..huhu..


on the other part..
persiapan untuk majlis semakin rancak berjalan..
even lambat lagi, tapi bagi kita mana yang boleh setel awal..kita setelkan..
supaya tak rushing di kemudian hari kan..


weekend haritu baru berkesempatan nak pegi survey butik pengantin..
nak tahu, kita hanya survey 2 butik saja then end up..
trus bayar depo..
sebab kita rasa butik tu pakej yang dia tawarkan affordable..sebab kita tamau membazir banyak sangat untuk pelamin bagai..
just kita tambah rm400 je untuk pelamin impian yang mana total pakej tu tak sampai pun rm2k..
untuk baju, memang dia provide, tapi kita tak decide lagi..
sebab dia cakap at least 3 bulan sebelum majlis sempat lagi if nak buat baju baru..
and bulan 11 & 12 ni banyak baju baru yang akan keluar..
so, kita tunggu dulu..
if ada yang berkenan, terus book..
if takde, kita custom made baru..
if tak nak jugak..tak payah pakai baju..
opssss..=p


jadi, setakat sekarang..

OP dah setel
Katering dah setel
butik pengantin & makeup dah setel
 goodies untuk budak-budak dah setel
hiasan untuk diy kad kawin pun dah setel..


tinggal nak cari dewan je sekarang ni..
itu satu lagi benda yang penting..
then yang lain kita rasa hanya menda kecil dan remeh-temeh..
tapi still banyak jugak kerja yang nak dibuat..kan???

 tapi buat masa sekarang, kita dah lega hati sikit untuk menda-menda yang dah setel tu..


ingat nak beli barang hantaran dah..
tapi rasa terlalu awal..
takut nanti beli sekarang, nanti by the time majlis, barangnya dah basi..
so, tamaulah gitu..kata bajet tapi banyak songeh..haha
hujung tahun ni kan ada year end sale..
and selalu time krismas, perfume akan jadi sale gila-gila..
so sempat lagi nak grab..
if tak sempat, kita tunggu raya cina pulak tahun depan..
so, no worries pasal barang hantaran..=)


my suggestion, kalau nak perfume branded yang murah..
beli dekat sacc mall shah alam..
kedai ape tah nama tu, dia jual perfume saja..sume branded ada
estee lauder, hugo boss, versace, armani, nina ricci..
and harga dia lagi murah rm20-rm30 dari kita beli dekat shopping mall or sasa..
sebab kita selalu beli situ je..
bila pegi shah alam, and kebetulan perfume dah habis, beli situ jek..
murah..tu yang penting..=)


bercakap pasal dewan..nanti kita nak share satu tempat kat batu gajah yang boleh buat garden wedding..
excited..
tapi rasanya kita tak dapat buat kat situ kot..huhu..

takpelah, just sharing je kan..
kot-kot ada b2b lain dari ipoh yang nak cari tempat buat wedd..
bertemakan garden wedd..
maybe situlah tempatnya..

tunggu ya..



till then..


x0x0



p/s : disebabkan cuaca mendung, nak buat kerja pun tak semangat..
salahkan cuaca pulokss..huhu

6 comments:

  1. world of perfume eh kat SACC tu??
    hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha..betul..tak ingat namanya..hehe..
      tenkiu diyana..=)

      Delete
    2. dulu slalu gak beli kat situ.. best~

      tp buat masa ni pakai perfume hantaran dulu je.. botol besar, lmbat pulak nak habis (ttbe nyesal amek botol besar..haha)
      plus pregnant ni, xpakai perfume tu pun, bau nye menyengat.. pakai lotion wangi je

      Delete
    3. hehe..kita pun penah gak beli botol besar..berapa tahun dok pakai tak abih sampai bau pun dah bertukar..=p

      Delete
  2. Salam tandang daripada cik bie :)
    smoga persiapa yna berjalan dengan lancar hendaknya. Amin :)

    Suka blog yna. Cute! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq cik bie sbb sudi singgah sini..sukeeee sgt..hehe..

      btw thanks bebyk..tp nmpk sgt empunya blog tak matang walaupun umur dah makin meningkat..hehe..=p

      Delete