Wednesday, 16 April 2014

wedding stamp : tak cerewet


hi semua..


tetiba rajin pulak kan nak update blog setiap hari..
haha


bila time rajin tu, banyaklah cerita nak dikongsi..
bila time malas tu, banyak sebenarnya nak kongsi, tapi sebab dah malas, otak pun tak dapat membina dan menyusun ayat dengan baik kan..
huhu


kita pernah cerita dalam entry sebelum2 ni yang kita ni bila shopping, memang tak reti nak tawar menawar atau nak survey sana sini dulu then baru buat keputusan nak beli sesuatu..

selalunya bila muncul jek dekat fikiran, kita nak beli menda ni..
terus jek google..
nampak jek satu online shop yang ada jual benda kita nak..
terus beli..
tak dan nak survey online shop yang lain..


satu lagi perangai kita..
bila beli dekat online shop, sebolehnya kita akan cepat-cepat jek transfer duit..
tanpa memikirkan online shop tu tipu or tak..
tapi selalunya kita akan tengok review orang yang dah beli or komen la..
kalau takde sape review, seram jugak mak nak terus bagi duit kan..
(tapi korang jangan ikut perangai merepek kita ni ye..huhu)


tak percaya..


see this




 


kita sebenarnya takdelah niat nak beli wedding stamp pun..
sebab plan asal memang takde nak stamp2 bagai ni..


cuma, semalam terus terdetik bila tengok page kahwin.my ni
 tetiba rasa nak beli la..


memang parah betul la yna ni..
membazir duit memanggggggg pandai
haha



bila bukak page fb diaorang..
tengok ada promo..
terus pm..yang best dia reply cepat sangat..
terus kita tanya itu ini, dia suruh isi borang and buat payment..
kita pun buatlah..padahal masa tu tak confirm nak saiz macamana lagi kan..
hewhew


semua proses jual beli tu kita buat tak sampai 10 minit..
oh, itu memang biasala pada kita..=p


bagi kita, kita suka vendor yang cepat bagi feedback..
sebab kita pun bukan jenis nak peram lama-lama then baru nak buat payment segala bagai..
selalu transaksi internet, memang tak sampai 20 minit..
bermula dari proses mencari sampai buat bayaran..
tapi tu bergantung jugak pada vendor yang nak reply tu kan..
kalau lambat tu, memang lama lah nak menunggu..



pada  korang yang nak cari wedding stamp jugak
boleh terjah fb diorang ni eh





kita tak tahulah harga diorang mahal or murah..
sebab memang tak pernah survey vendor yang lain..
tapi, kalau hati dah berkenan..tak kira mahal or murah..
beli jek kan..
=p



tapi for me..service diorang memang tip top..
sepantas kilat bagi feedback
so, kita pun kenalah sepantas kilat jugak..
hehe



oklah, itu jek nak merepek..
ada umur yang panjang..
esok-esok kita merepek lain pulak kan..


till then



x0x0..



p/s : petang ni nak buat payment kad kaweng & meeting dengan butik pasal design pelamin impian..harap-harap tak hujan..=)

motif cakap pasal hujan??
bukan meeting bawah pokok pun..
haha




2 comments:

  1. xsabar nk tgok stamp kawen tu... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. simple jek..tak gempak mcm org lain buat..=)

      Delete