Tuesday, 29 April 2014

tukar kerja???


dear diary..


rasa macam lama sangat tak update..
padahal baru dua tiga hari jek
kekekeke



kita ingatkan last week minggu azab..
sebab kerja banyak..
ditambah pulak stress dengan persekitaran..
tapi nampak gayanya minggu ni pun sama..
cuma minggu ni malas sangat nak layan perasaan stress tu..
pikir seronok nak kawen jek walaupun persiapan banyak lagi yang tak buat..

haha



sebelum ni kita pernah cakap maybe takkan berhenti kerja terus lepas kawen disebabkan beberapa faktor yang kita dah malas nak ulang balik..
kalau korang nak tahu, pegi godek entry lama-lama tu okeh..
i tak rajin nak copy paste link harini..
=p



adelah dua tiga minggu sudah encik tunang bagitau kita yang ayah dia ade riki-riki firm dekat penang..
amboi, bakal ayah mertua ye yang tolong cari keje..hehe


ayah encik tunang dulu kerja dekat bahagian perundangan pulau pinang..
jadi, dia banyakla kenal lawyers, pendaftar, timbalan pendakwaraya kat sana..
satu advantage dekat kita sebab kita tak kenal langsung sapa-sapa or firm sapa kat sana..


encik tunang cerita kawan ayah dia ada lah nak offer kita kerja dengan firm kawan dia tu..
tapi buat conveyancing..kurang kes yang pergi mahkamah..
encik tunang suruh kita pergi jumpa kenal-kenal dulu..
sebab kalau ok, terus dia amik kerja..
kira peluang untuk dapat tu 70% ade dah la..


last week encik tunang datang ipoh
pastu masa nak balik penang masing-masing sedih..
gedik jek, padahal sebelum ni takde apa pun..
maybe sebab tarikh dah dekat kot..


belum kawen lagi dah sedih ye..
nanti dah kawen, melalak terus kena tinggal kejap..



terus encik tunang cakap,
confirm jela dengan kawan ayah dia tu..
tak sanggup pulak nak berpisah jauh-jauh pas kawen..


encik tunang yang cakap ye..
bukan kita..
=p


kita jadi terkejut kejap..
sebab selama harini kita jek dok mengedik dengan dia kan..
ni tetiba pulak dia meluahkan perasaan..
terharu kite..
hehe



jadi sekarang ni, kita dalam dilema..
nak berhenti awal or tunggu kontrak habis..



kena tunggu lepas kawen nantilah baru decide..

hehe




till then..


x0x0..




p/s : dah jumpa set katil idaman..yeahhh



 

4 comments:

  1. Eh encik tunang Yna orang penang ea..hihi..Same la kite..nanti majlis bertandang kite kat penang jemput la datang..:) bole kenal2 hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah miss hidy..tak sangke sama plak ye..hehe..insyallah, nanti kalau kita ada kat png, boleh lah pegi..=)

      Delete
  2. 30 days to go je lagi kak yna.. hehehe... ina pun lepas ni akan dok jauh...

    ina kelantan
    future hubby melaka..

    ina mmg xleh nk pindah sana melainkan berhenti kerja sbb ina dibawah kontrak dengan gov negeri kelantan... future hubby pulak biz sendiri.. lagi sedih!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!... :(

    *semoga kak yna dipermudahkan urusan yer... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ina pun sama..tak lama lagi dah tu..
      Ok la future hubby nnt keje sindri..sng kalo ina nk brenti pun..takpela, nnt ade perancangan yg kita tak tahu kan..๐Ÿ˜Š

      Same goes to u ina..moga dipermudahkan..

      Delete