Thursday, 17 April 2014

mengerti...


hi korang..


harini dua-dua big bos takde..
jadi dapatlah kita meronggeng seketika walaupun keje maha super banyak kan..
hehe


kadang-kadang kita kesian sangat pada sang isteri
sebab sang suami tak paham hati seorang sang isteri..


tertiba cerita macam kita pernah kawen jek ye..

hurm..maybe kita tak kawen lagi..
tapi kita pun seorang perempuan..
so mestilah rasa tu sama kan..
dan sebagai seorang perempuan, kita pun boleh faham perasaan perempuan yang lain..

tapi, kalau perempuan jenis suka rembat laki orang tu, memang kita tak paham la perasaan dia..
huhuhu


cerita dia gini..


ade sorang kawan kita ni..
dia dah kawen..dan baru-baru ni dapat anak..
tak sampai sebulan lagi pun baby tu..

masa wish congrats dekat dia haritu via wassup..
dia ceritalah dia kena bersalin secara ceaser..
pastu mestilah ada bekas jahitan kan..

husband dia siap cakap dekat dia..

tak larat nak tengok bekas jahitan tu..buruk..rasa nak muntah..


la hai, tak cover line langsung ayat tu..
tau tak bini awak tu beranak pun disebabkan awak..
perut dia berjahit pun disebabkan awak..
dia sakit pun disebabkan awak..
kot yelah pun, jagalah hati bini tu sikit..
dah la dia bersusah payah mengandung, lahirkan zuriat..
boleh pulak husband cakap gitu..
kesian dia..
kita dengar pun sentap kot..



wahai sang suami di luar sana..


kami kaum perempuan ni takde sape pun nak perut dia berjahit..
takde sape pun nak badan dia mengeleber..stretch marks sana sini..
takde sape nak badan dia tak cantik..

cubalah faham sikit..


tau nak kita ni fit, cantik sentiasa..
tapi diri sendiri selekeh, bini tak kata apa pulak kan..
kadang-kadang geram dengan lelaki yang macamni..


harap-harapnya..tak terjangkitlah dekat kita nanti..
huhuhu..



itu jek nak citer..

tadi macam beria sangat ye..

takdelah..kawan kita tu selalu cerita pasal dia..
kita tak pernah nak tanya lebih2 pun..sebab tahu bukanlah nak kata rapat sangat dengan dia..
tapi maybe dia tak tahu nak luah kat sapa..
tu bila dapat menyembang, macam-macam dia cerita..
kita pun tadah jela telinga kan..kesian pulak kalau tak dengar..


kelmarin ayah dia datang ofis kita amik esp shaklee sebab dia pesan..
tengok sekali ayah pun rajin bercerita..
memang family suka bercerita ni..
hehe



till then..


x0x0



p/s : nak bini cantik..laki pun kenalah segak sama..
mana adil sorang cantik..sorang selekeh macam takde bini..=p


 
 

6 comments:

  1. astafirullah..mcm x percaya je seorang suami sanggup ckp mcm tu kat isteri sendiri? susahnya nak percaya..ada jugak lelaki mcm ni ya? ish3!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kak saila..sedih and sentap kita dengar..kita yang takde kaitan ni pun terasa..apetah lagi hati bini sendiri..

      huhu

      Delete
  2. salam :)

    jomss join QA kite...tq

    http://nzaodonut.blogspot.com/2014/04/jomss-pakat-join-qasiri-1-by-nzaodonut.html

    ReplyDelete
  3. ish.. xb'agak2 ckp nye....
    sakit hati... tau x sakit nak b'salin tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. diorang tak rasa sakit tu gane..suka2 hati jek nak cakap apapun..huhu

      Delete
  4. http://kasutkaca15.blogspot.com/2014/04/giveaway-saya-nak-skirt-free-itu.html

    ReplyDelete