Monday, 21 April 2014

tak bagitahu lagi...


salam isnin..


harini kita tinggal sorang jek dekat bawah ni..
sorang staf cuti..
dua lagi mc..
sorang lagi pegi keluar menghantar surat..
bosannya..
huhu


 actually, kita tengah berfikir ni..


bila agaknya nak bagitahu dekat bos-bos kita nak kawen ye???


**************************************************************


aritu masa interview sebelum dapat kerja dekat sini..

bos-bos ada tanya kita dah ade pakwe ke..


kita cakap ada..


bos-bos tanya kita dah bertunang ke..


kita diam jek..(padahal memang dah bertunang masa tu pun)



alasan kita tak disclose sebab tamau bos-bos pikir kita nak kerja sementara jek
(walaupun hakikatnya memang gitu..hihi)


kemudian bos-bos tanya ade perancangan nak kawen ke..


kita cakap bukan dalam waktu terdekat..yelah masa tu bulan 9..and masa tu memang tak decide lagi nak kawen bulan berapa..


dalam tempoh dari bulan 9 sampai bulan 3 haritu, ada la jugak sekali dua bos-bos tanya pasal kawen..tapi kita diam jek..ngangguk tak, geleng pun tak..
kira tak tipulah kan..=p
kenapa yang kita takut sangat nak disclose??


1. kita takut menda tak jadi..yang mana harap dijauhkanlah..nauzubillah..

2. kita tak nak bos-bos pikir kita nak kerja dekat sini kejap jek..sebab diorang tahu masalah kita dengan ofis lama..tak best la kalau diorang pikir kita saja nak lompat company kejap, then lepas tu lompat lagi..
sebab firm ni, diorang punya mentaliti, kita dah ajar dia jadi pandai, tetiba dia lari company lain..gitulah lebih kurang

3. kita tak nak nanti kalau bagitahu awal-awal, kalau kita ada buat mistakes ke hapa, nanti diorang ingat kita ni asyik berangan nak kawen jek..because it happen dengan staf lama dulu..so, bila buat salah, diorang ungkit alasan kawen tu..owh, kita tak nak..

4. sebab kita tak ready lagi nak bagitahu diorang..



sebenarnya, ex boss lama dulu pun tak tahu kita dah bertunang..
tapi kita rasa diorang tahu, tapi kita memang tak pernah cakap langsung la..bila ditanya, kita nafikan..
tapi maybe ada lawyers lain yang bagitau dekat diorang kan..
ah, lantaklah..takde kaitan dengan diorang lagi..


cuma sekarang..
tinggal sebulan lebih sikit jek lagi..


nanti kalau tak bagitau awal-awal, diorang cakap kita ni saja nak menyorok demi kepentingan diri sendiri..
nak bagitahu sekarang, hurm..ntahlah liat benor mulut ni nak cakap..
tapi staffs memang dah tahu kita nak kawen..cuma berapa haribulan tu tak cakaplah kat diorang kan..
tak tahulah if staf dah sampaikan dekat bos-bos



ingat nak cakap besok dalam kereta on da way pegi kes dekat teluk intan..
tapi tadi staf bagitau kes tak jalan pulak sebab hakim takde..


kita nak bagitau time kerja, rasa macam nak terjatuh jantung masuk bilik dia..
sebab dia banyak keje..pastu stress jek manjang..
takut i nak jumpa..strict jek..
haha


itupun nak takut kan..

yela, tak tengok gane kalau pompuan mengamuk..
tambah pulak kalau bos pompuan..
tak kira apa dah..
=p


agak-agak korang, bila nak bagitahu ye???


please..i need your opinion..



till then..


x0x0..




p/s : nak cakap nak kawen pun bermasalah..
alahai yna..

mak kita cakap bagitahu jelah..nanti lagi lama lagi dia ingat lain..

tapi, kita tak tahu nak mulakan ayat macamana..


bos, saya nak kawen..saya nak mintak cuti hujung bulan 5 sampai awal bulan 6 ye..

gitu ok??






 

6 comments:

  1. kad dah ada.. kasi tau lah... hehe
    tp klu takut t'lmbt sgt in case ada long term project, kena bitau awal laaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la..kena bagitau jugak awal sebab takut ade kes yang nak kne handle plak time cuti kawen tu kan..huhu

      tengoklah, bila bos tak bz kite g cakap dengan dia..=p

      Delete
  2. ina xbagi tahu, tapi diorg tahu sendiri sebab cara ina pun diorg dh perasan... hahahaha. after wedding card get ready, time tu awak bagi thu sambil2 bagi kad dekat bos2 awak.... ^^,

    ReplyDelete
    Replies
    1. awal sangat pulak rasanya nak bagi kad kawen tu sekarang..hihi
      tapi tak siap lagi..

      Delete
  3. hi awak.. bagi je kad kawin.. wedding nak dekat kan.. hihi.. sy pun sama baru masuk keje end oct tp mmg da info awal nak kawin.. hehe anyway salam kenal

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyallah, nanti kita bagi..hihi
      thanks sudi menjengah dekat sini..
      salam perkenalan jugak..=)

      Delete