Wednesday, 4 September 2013

idea centrepiece..



hai korang..


memandangkan aku kehilangan kata-kata semenjak dua tiga harini..
kita layan gambar jelah kan..
manelah tau kot-kot nanti ade yang terberkenan (ade ke perkataan gini)
boleh direalisasikan suatu masa nanti..hehe



idea centrepiece yang mewah dan gah dimata ku yang berbajet ciput ini..huhu







ni kalau buat dalam dewan, memang vavavom la..tapi mampu ke????



simple tapi sweet



banyak pulak pokok nak kena tumbang..hehe




kalau duduk tepi laut boleh la nak wat centrepiece gini..huhu



marvelous 

































pencinta alam hijau..=p




 
kalau wat gini, silap-silap habis majlis, hilang semuanya..wawawa


 
kuningnya awak..



kita ganti dengan buah pisang la..murah sket dari lemon..=p





bagi aku...
gambar-gambar centrepiece diatas akan aku buat sekiranya aku berkahwin dengan anak raja..haha
tapi disebabkan aku hanya berkahwin dengan rakyat jelata..
so, kita tengok plak yang termampu dek bajet..weee


















 












jadinya idea aku basically macamnilah..
tapi takde maknanya lah nak pakai bunga mahal2 gitu kan..
beli je dekat kedai-kedai india diorang kan banyak jual bunga kekwa..
tu pon fresh flower jugaks..
tapi kalau susah2 sangat,
aku amik jek bunga-bunga artificial hantaran encik tunang dulu..
lagi cantiks...hehe..




oklah, nanti kita share menda lainlah pulak kan..




sebenarnya aku tengah serabut..
memikirkan pasal hal-hal kerja kahwin ni..
kalau estimated majlis bulan 5 or 6 tahun depan, patutnya sekarang dah kena survey butik2 ape sume la kan??
tapi aku ni, satu butik pun aku tak pergi lagi..
satu ape pun lah aku tak buat lagi..
design baju nikah macamana??
nak hire photog mana??
semuanyalah belum..
rasanya akulah b2b yang paling tak heran langsung pasal soal majlis kawen dia..haha..
tengok, dalam satu perenggan pun punya banyak tanda soal dan persoalan..=p




kadang-kadang aku pikir, wat je majlis nikah, pelamin yang ringkas, makan-makan, amik gambar, then setel..
tak payah majlis resepsi..
lagi jimat belanja..
ada aku utarakan pada encik tunang..
dia tak kesah..
tapi masalahnya, adakah family kami akan bersetuju untuk buat macamtu jek??
tambahan pula (skema weh) kami dua-dua anak sulung dan cucu sulung..
dan aku pulak satu-satunya anak perempuan in my family..
mestilah nak majlis yang proper sikit kan..
hurm entahlah..



boleh nak buat lebih-lebih..
tapi kos-kos yang lebih tu families tolong tanggungkan lah ye..
tenkiu..=p




oklah, dari tadi oklah..
tapi 2, 3 perenggan gak aku sambung kan..haha..




x0x0



p/s : kat atas propa kata kehilangan kata-kata..haha...

6 comments:

  1. klu wat centerpiece.. make sure ada pemberat dia tau... klu x, terbang or b'golek merata2..
    xkisah laa buat dlm dewan ke bawah khemah..

    ReplyDelete
  2. owh yeke..thanks utk nasihat itu..hehe..
    bua centrepiece lawa2, pastu 2,3 jam dah kemana-mana..pnat je kan..

    by the way..nama kita samala..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe biasalaaa name kita kan femes..
      =_=" perasan sekejap.. ahakz!

      Delete
  3. Yna, next year bulan 5 or 6, tu sbnr nye lmbt lagi. dun worry. hehehe. survey ok, tp jgn book awal sgt. sbb rmai yg suke wat promo dkt2 tarikh wedding nnti. especially awal thn (Jan), kompem rmai buat "promo 2014" etc.

    psl nk buat mjlis simple tu, OK kot. cume wajib invite rmai org. sbb Sya rs utk fmly yg anak sulung nk kawen nih, dorg kalaw boleh nk invite sume org (parents Sya cmtu. huhu)

    but kalaw ad duet lbh, make sure hire photographer gempak. sbb event simple pn nmpk gempak gile. in fact, org xcantek pon nmpk cantek gile dlm pics. hahaha. kidding!

    all the best dear~

    ReplyDelete
    Replies
    1. kira lambat lagi lah kan??
      so, tak payahla nak pening2 kepala lagi sekarang..hehehe..

      tu la, idea nak buat majlis yang gitu jela, tapi tak cakap pun lagi dekat mak..takpela, memandangkan ada masa lagi ni boleh nak difikir2kan..

      pasal photog tu, memang wajib amik yang terbaik..sebab masa tunang dulu pon tak hire photog, gambar pun takat ihsan orang lain amikkan jek..tapi tengah pikir pulak nak amik sekali video ke??kadang2 rasa takperlu, tapi kalau amik pun macam bestkan..kena kira ongkos dulu la..hehe

      tenkiu sya..

      Delete