Monday, 23 September 2013

3, 5 atau 6?


selamat pagi Malaysia..


hari isnin..
monday blues..
sudah semestinya..


quite hectic harini..
pagi di ipoh..
maybe pukul 1 lebih karang nak gerak ke kuala kangsar..
menyita rumah orang..huhu..
(aku tak suka pegi sita rumah orang sebenarnya..tapi aku SUKA claim..haha)


makanya, disebabkan kerja pun banyak..
kita taip short entry sajalah kan..
short la sangat..=p


 sebenarnya weekend ni baru aku dan encik tunang berbincang mengenai tarikh majlis kami..
family encik tunang cakap nak buat bulan 3 tahun depan..
which means aku ada 6 bulan je untuk setelkan semua benda???
tidak mungkin coz satu ape pun aku tak start lagi..
baru jek weekend ni aku buat reben utk dilekatkan pada kad kahwin..
itupon tak sampai 100..
so, banyak lagi kerja yang perlu dilaksanakan..huhu..


besides, aku tak rasa aku dah bersedia untuk tempoh 6 bulan ni..
aku memang tak bersedia menjadi seorang isteri lagi sebenarnya..
tak bersedia dari segi mental dan fizikal..
terasa menyesal pun ada tunang awal sebenarnya..hukhuk..
tapi aku rasa, kalau dah keadaan mendesak, aku terpaksa juga bersedia..
takkan dah tua baru nak kawen kan..
tak dapat anaklah nanti kalau dah menopous..=(


untuk bulan 3 tu, family aku pun kurang bersetuju katanya..
yes..yes..
sebab dah suntuk..
katering takde lagi..memang sehabuk pun takde..
so, we all propose maybe bulan 5 or 6..
tapi femili belah sana tamau time cuti sekolah..
and kalau buat bulan 5 or 6, aku takut one of my brother tak dapat make it..
sebab walaupun cuti sekolah, tapi uni tak cuti..
maybe time tu tengah dok struggle for final exam..


so sekarang ni aku pun tak tahu aku nak kawen bila..
terbaik lah kan..
haha..



tu je nak citer..




x0x0

4 comments:

  1. dah tu kalau buat bulan 3, bukan ada cuti sekolah jugak ke?? huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada seminggu cuti kan..tapi tu la, takut sedara jauh takleh nak dtg..adik pun baru naik sem..jenuh nak pikir sume orang boleh cuti time yang sama..tak kawen sampai ke tualah..=(

      Delete
  2. jom yna kite kawen labour day 1hb 5..hihih
    sy maybe pilih date tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke..yna tak boleh kut..mybe amik ujung bulan sebab belah laki kan tamau buat time cuti sekolah..huhu

      Delete