Tuesday, 3 June 2014

Alhamdulillah...


dear diaries..


cuti lama sikit dari bersiaran ye..
hehe


disebabkan encik somi dah balik penang petang tadi
so dapatlah kita nak bukak email, fb, insta ape sume
tidak ade jek menda nak kena buat, kena siapkan
hehe



yezza..


and finally..


Alhamdulillah teramat sangat..



sebab kita dah jadi isteri yang sah kepada Aizuddin Bin Roslan aka encik tunang
jadi sekarang merangkap encik somi la kan..=)



majlis akad nikah haritu berjalan dengan lancar..
sekali lafaz jek kita selamat bertukar status..
walaupun masa hari nikah tu banyak jugaklah kekecohan yang berlaku
tapi alhamdulillah, itu sume minor defects jek..



tetiba kita rasa macam terkelu untuk berbicara



ecewah..haha



perasaan masa akad nikah haritu???


entahlah,kita tak rasa apa pun
cuma time tu kita rasa dahaga sebab tak minum
and sebab lenguh kaki duduk bersimpuh
nervous ape sume, takdelah pulak
nangis-nangis pun takde..
confident jek encik somi cakap sebelum ni kita mesti nangis masa nikah tu
tengok2 hati ni kental la pulak kan
punah harapan encik somi
kihkihkih...



oklah, tak reti dah nak cakap banyak
kita bagi teaser gambar masa preps nikah haritu ye..
tak banyak..
ni pun photog tag dekat fb..
ade gambar dengan encik somi, tapi satu jek
itupun gambar kiz dahi..tak proper nak letak lepas baca gambar kiz dahi tu tak seswai untuk tatapan orang lain
jadinya, nak tengok gambar kita dengan encik somi
tunggu photog anta gambar yang lain la ye..
=)















My backbone..my familia..my soul..


kita tersangat-sangatlah suka dengan hasil kerja photog kita ni
sebab kita bukan jenis fotogenik
memang terkejut sangat bila tengok gambar dia hantar
wah, terkesima..
jenuh nak edit bagi nampak cantik ni
hehe



oh ya, mesti korang pelik kan tengok mak and adik-adik kita pakai sempoi jek tu
hehe



sebab masa nikah ni kami masak sendiri, hidang sendiri
jadinya senang diorang pakai t-shirt jek kan
cuma adik kita yang sorang tu jek terpaksa pakai baju melayu sebab dia jadi wali



apepun..
kita rasa bersyukur sangat-sangat
walaupun baru dua hari jadi isteri
and petang tadi dah kena berjauhan kejap
tapi sungguh, lain benar perasaan bila dah bergelar isteri
still dalam mode tak percaya
betul ke aku dah kawen
kekok pun ada
sebab sebelum ni main hentam keromo jek nak buat apa
sekarang kena utamakan encik somi



2 hari tak boleh tido..
jangan pikir kuning plak ye..
haha



pelik rasa ada orang lain dekat sebelah
encik somi tegur mata kita lebam macam panda
dah tak cukup tido, of course la lebam kan
huhuhu




btw esok kerja
huarghhhhh malasnya
siap staf message petang tadi cakap esok ada bicara
terbaik
file tak study..tak bawak balik pun
dah la kes dengan si exec M
memang terbaik
nasib dalam mood pengantin baru
tidak mesti dah cuak gile pikir kerja..
huhu




till then..


x0x0..




p/s : sempat short madubulan dekat cameron highlands semalam
nanti kita cerita entry lain ye..

=)






14 comments:

  1. tahniahh sis.. dah selamat dia jadi isteri orang. tak sabar nak tengok gambar :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq sis..alhamdulillah..kita pun tak sabar nak tunggu gambar official..hehe

      Delete
  2. Tahniah Yna!!! Cantik sgt2, berseri2.. Semoga jadi isteri yang terbaik buat suami yna. :) tumpang gembira sgt. Dah selesai dan tak paya kusut fikiran lg. Hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq fiza..lega teramat sangat majlis yang penting sekali tu dah selesai..tak pikir sangat dah pasal majlis sanding or bertandang sebab apepun dah sah jadi somi istri kan..hehe

      Delete
  3. Finally pengantin baru update blog..tahniah dear..happy for you..
    Pengantin sgt cantikkk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq miss hidy..kite tunggu turn miss hidy plak pasni..
      insyaAllah =)

      Delete
  4. tahniah yna ! cantik suci sgt muke !!!! aumm aummm..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq cik fadh..haha..suci sangatla kan..=p

      Delete
  5. tahniah Yna..selamat pengantin baruuu :) cantik veil.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq kak saila..terkezut jugak tgk veil tu mmg outstanding dlm gmbr..

      Delete
  6. TAHNIAHH Yna....
    selamat pengantin baru :)

    ReplyDelete
  7. selamat pengantin baru awak.. we feel the same.. haha.. salam kenal ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal jugak awak..tq..=)

      Delete