Wednesday, 12 February 2014

Wedding Checklist Part 2


dear diary..


lama kot tak update wedding checklist
tapi bila tengok balik checklist ni
macam takde progress langsung jek..
padahal tinggal 3 bulan lebih jek lagi..
wat slumber rilek brader, brader rilek jek ni kan..
huhuhu


saje jek kita merahkan yang mana pending ke, not confirmed ke tu..
bagi peringatan sikit..
tapi feeling ni takdelah gelabah ayam pun..
macam takde perasaan jek tengok banyak lagi yang tak setel..
hamboih, senang betul hati kau ye yna..
kot nak bersederhana pun takdelah sampai rilek manjang jek kan..
kuikuikui..


1. Wedding Dates

Nikah - 31 Mei 2014
Reception - 1 Jun 2014
Bertandang -7 Jun 2014 (to be confirmed)


2. Venue

Nikah - Surau @ rumah (tak decide lagi)
Reception - Dewan Daerah Batu Gajah
Bertandang - to be confirmed


3. Time

Nikah - Malam (hopefully)
Reception - 12.00 till 4.00 pm
Bertandang - to be confirmed


4.  Theme Colour

Nikah - creme & white & silver
Reception - range of blue, yellow, cream & white
Bertandang -not decide yet


5. Wedding Attires

Nikah - Done
Reception - pending
Bertandang - pending


6. Tudung/Veil

Nikah -Done
Reception - pending
Bertandang - pending


7. Shoes

Nikah - pending
Reception - pending
Bertandang - pending


8. Important Things

Duit Hantaran - pending
Mas Kahwin - pending
Jurunikah - pending
Hantaran - pending
Henna - traditional one..consider done
Katering - booking done
Invitation Cards - pending
Guests List - pending
Marriage Course (Bride) - pending
Marriage Course (Groom) - pending
HIV Test - pending
Thalassemia Test - pending
Application Form (Bride) - pending
Application Form (Groom) - pending


9. MUA

Nikah - Done
Reception - Done
Bertandang - pending


10. Bridesmaid

Nikah - n/a
Reception - pending
Bertandang - pending


11. Family Attires

Nikah - Done
Reception - Done
Bertandang - Done


12. Rings

Bride - pending
Groom -n/a


13. Hantaran

Bride Side...
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.


Groom Side...
1.
2.
3.
4.
5.


14. OP/OV

Nikah - Done
Reception - Done
Bertandang - pending


15. Doorgift

Nikah - n/a
Reception - pending


16. Bunga Pahar

Reception - pending (in progress-diy)


17. Handbouquet

Nikah - pending
Reception - pending
Bertandang - pending


18. Other Stuff

Signage - pending
Guest Book - n/a
Photo Booth - n/a
Photo Canvas - n/a
Welcome Signage - pending
Corsage - Done
Centerpiece - on progress
Candy Buffet - n/a
Kompang - pending


19. Honeymoon

Date - pending
Destination - pending



hokey, sekarang nak pengsan jap..


till then..



x0x0..



 

8 comments:

  1. huhu fadh dulu 3 bulan lg nk pengsan..ape pown xbuat lg..xpe slow2 in syaAllah settle..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni cik fadh dah tggu hari tik tok tik tok la dah..all da best cik fadh..kite doakan semuanya berjalan dgn lancar ye..kita takde rasa bridezilla lg ni..cool..hihihi

      Delete
  2. cik fadh sy pon nak pensan sesama =.= bnyak kan benda nak kena prepare

    ReplyDelete
    Replies
    1. Marilah kita pengsan sama..huhu

      Delete
  3. good luck yna! wat slow2 k..semoga berjalan lancar :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Good luck utk awk jugak faezah..sbb awk dulu dr kita..hehe..

      Delete
  4. Xlama dah tu dear...bnyk lagi yg kena decide..gud luck ye...klau nk tempah doorgift tasbih ngan cik mah boleh....special price untuk b2b

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la cik mah..kalau tak tgk checklist ni, takde nervous pun, tp bila tgk, mcm nk gugur jantung ni..

      Delete