Thursday, 20 February 2014

100 days to go...


dear diary..


lama jugak tak jengah-jengah kat sini..
selain banyak keje..
malas pun ade..
takde cerita yang best-best nak kongsikan pun ade..
maafkan saya ye blog tershayang..


 *********************************************************





rasa macam nak jadi bridezilla dah la..
tengok apps counting days kat nset ni ha..

tinggal 100 hari lagi jek tu..

to be exact..

99 hari 11 jam 29 minit..
tapi tu setakat pukul 12.30 tengahari tadila..
ni mesti dah makin kurang minitnye kan..
huhuhu



banyak menda tak setel lagi..
guests list pun tak buat lagi..
bunga pahar tak siap lagi..
doorgift tak sampai lagi..
baju tak fitting lagi..
katering tak decide jumlah pax and lauk-pauk lagi..

pendek kata, senang cerita, kita pukul rata sume..

banyakkkkk lagiiiiii yang tak setel ni weh..


encik tunang pun mc lagi..
dok buat fisio..nak berjalan tak boleh..
so memang dia tak amik port sangat dah hal-hal preps kawen ni..
kita jek dok lebih risau itu ini..
dia selamber badak jek..
orang laki memang gitu eh???


kadang-kadang terkejut dan terpegun jugak bila ada member-member cerita,
encik tunang diorang siap buat senarai to-do-list lagi..
wow, amazing
prihatin sungguh encik tunang mereka terhadap persiapan kawen..
cik tunang pun mestilah sentiasa alert nak buat itu ini kan..
tapi last-last stress jugak sebab kena marah kalau tak capai target to-do-list tu..
oh my..


takpelah, lain orang lain caranya kan..
biar jela kita susah sorang-sorang kat sini ha pikir macam-macam..
(macam merajuk jek bunyiknya)
haha..


oklah, nothing much to say..


till then..


x0x0..


p/s : cuaca mendung kat sini, begitulah jugak mendung mood harini..=p


 

8 comments:

  1. Saya lak...8 hari lagi....Nervous!!!!!

    ReplyDelete
  2. haha husband saya dulu, mmg last minit dia wat keje... nak kena marah dulu baru nak jalan...kita je yg duk kalut itu ini..

    pape pun, rancang elok2 ya (^_^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok la tu awk, last minit pun still dia buat jugak..hehe..

      thanks for the advice ye..=)

      Delete
  3. Salam akak...maaflah sya mnyebok dkat entri..akak sy google pasl.chmbering pastu jumpa entri akak sal tips.chmbering tu..akak ckp.ada guideline lengkap...kalu.x keberatan bkey x emel kat sy utk.chmbering nti..najwa_unique21@yahoo.com..timaksih akak...slamat utk mjlis nti ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. borang 1 hingga 8 tu adala contoh dik..tp takot dah berubah la..nnt akak cek balik ye..tenkiu..=)

      Delete
  4. cool cool..bt slow mst boleh punye..fadh dlu tggal 100 hari pown mmg sume bnde xbt lg..huhu

    ReplyDelete