Friday, 6 December 2013

kemana kita nak honeymoon sayang...=p


salam jumaat semua..


macam gediks jek tajuk entry jumaat ni ye..haha


takpelah, kita berangan-angan je dulu..
memandangkan harini dah jumaat..
esok dan lusa cuti..
tambah kita pulak sambung cuti hari isnin..
memang mood nak buat kerja tu dah takdelah..
so far dah siapkan semua kes-kes yang tertunggak..
sebab tau dah naik keje balik selasa nanti mesti menimbun balik file atas meja..huhuhu


pasal kerja tu, kita pikir hari selasa nantilah..
harini nak melayan mood berangan dulu..=p


rasanya b2b yang lain pun mesti dah merencana plan kemana nak pergi honeymoon dengan pasangan korang nanti lepas majlis kan..
awww..gatai jek..=p


jangan pikir ke lain lah..
kita cerita pasal holiday-holiday jela..
sebab kita dengan encik tunang tak pernah pegi keluar jauh-jauh pun..
kalau dia datang ipoh, keluar dekat ipoh jela..
kalau kita pergi penang, jalan-jalan kat penang jela..
tak pernah la nak pergi ke negeri lain jalan-jalan pulak..
jadi bila dah jadi suami isteri nanti, teringin lah nak pergi berjalan-jalan dengan orang terchenta pulak kan..hehe..


so, let's cekidaut mana tempat yang kita berangan nak pegi dengan bakal somi nanti..=)



1. Krabi


encik tunang cakap dia teringin sangat-sangat nak pergi krabi..
walaupun dia duduk dekat pulau, tak pernah la pulak dia bosan dengan laut..pelik i..

dia cakap kawan-kawan dia dulu pernah pegi sini..
so dia teruja nak tengok pantai and laut dia yang santek tu..
kita pun teringin jugak sebenarnya..
kita tak kisah, asalkan dapat pegi oversea, mana-mana pun i ok jek..

over sangat kan..hehe







 
 

tengok laut dan pantai dia yang bersih tu..
terbayang-bayang dah kita tengok sunset...=)




2. Cameron Highlands


yang ni kita plan nak pergi dengan encik tunang sebelum jaman bertunang lagi..
tapi sampai la ni tak pegi-pegi pun..
padahal kita dengan cameron ni bukan jauh mana..
sejam jek sampai dah kalau naik kat simpang pulai tu..
tapi tula, dah bertahun tak naik sini..
last masa matrik dulu, itupun naik kejap je, pakai treksuit je pulak tu sebab baru lepas mandi sungai kat simpang pulai..haha..


teringin nak pegi sini bukan apa..
sebab suka cuaca sejuk-sejuk dia tu kan..
boleh fefeeling layan perasaan kat ladang teh tu kan..
nak lari-lari ikut lagu industan pon best jugak..hehe

 














3. Pulau Langkawi


yang ni tetiba termasuk dalam senarai if tak dapat nak pergi krabi dulu..
kita sebenarnya tak berapa suka pun nak pegi langkawi ni..

orang lain suka pegi sebab nak beli coklat kan..
tapi disebabkan kita tak makan coklat, so takde apa yang interestingnya..

cuma kalau nak mengadap pantai tengok sunset jela yang kita nak..hehe







4. Hong Kong


kita teringin nak pegi hong kong lepas tengok destinasi ria yang adik beradik elfira loy pegi tu..
macam best je..macam syok je..

pegi disneyland..walaupun tak berani nak main roller coaster bagai..
pastu naik bangunan yang tinggi tu, ape tah nama dia..
naik mrt dia..

tapi, duit hong kong mahal..
jenuh la nak mengumpul if nak pegi jugak..huhuhu













ei, syomelnya itik ni..
kita nak peluk awak boleh???



5. Bali


adik kita ade pegi bali bulan 8 aritu..
dia cakap tak puas pegi sana sebab tempat dia cantek..
bila dia cakap gitu terus hati macam rasa teringin jek nak pegi tengok jugak..

nak tengok sunset dekat pantai jimbaran sambil makan..

ei, suka benor dengan sunset awak ni ye..

hehe


lagipun bali kan memang seswai sangat untuk berhoneymoon..=p









MasyaAllah..
tengok sunset ni, lain daripada yang lain..
macamana i tak terpikat..


encik tunang..nakkkkkkkk...=)



6. Bandung


ha, yang ni tak termasuk dalam list honeymoon berdua..
sebab rasanya ni honeymoon bersama keluarga sekali..hehe

kita dah pernah pegi bandung last 2 year..
memang syurga untuk orang pompuan bershopping..
sampai sekarang ada 1 telekung lagi yang kita tak pakai..
punya memborong telekung kat sana sebab murahhhhhh ya amat..

ni target 2 tahun lagi..
nak pegi dengan mak..
tanya encik tunang aritu dia nak ikut gak ke..
dia cakap nak..ha, ikutlah..temanlah bini and mak mentua awak ni shopping nanti..

siap pesan kat encik tunang..

nanti if kita pegi sini kita dah ada baby..
awak jaga baby ye..
mak dengan opah dia nak bershopping..

sengih-sengih je encik tunang

hehehe










cukuplah takat itu kan tempat kita nak berangan..
ikutkan hati ni satu dunia dia nak pusing..
tapi mana duitnya kan..huhuhu..


ni pun berangan-angan jela dulu..
tak tahu tahun depan cukup ke tak cuti if nak berhoneymoon..
cuti setahun 14 hari jek..campur 3 hari forward..adelah 17 hari..

nak tolak cuti nikah dan resepsi lagi..
tolak cuti bertandang lagi..
tolak cuti raya lagi nanti..
pastu kena simpan gak cuti emergency..sebab duduk pjj nanti ni, kita tak boleh nak jangka kan
tak tahulah cukup ke tak kan..sedey...=(


takpe, if ada rezeki, kita pergilah memana dulu kan..

janji dapat berdua dengan encik tunang yang dah halal time tu..kikiki


 gatai...=p



budak-budak kecik dilarang baca entry gatai ni ye..

eh patut bagi amaran dekat atas, ni dah abis baru nak bagi..
terlambat sudah...=)


till then..

have a nice and wonderful weekend..


x0x0..



p/s : i miss him a looooootttttttttt..='(


 

18 comments:

  1. cameron tu... aih~~
    dr awai kawen smpi dh nak beranak ni xdpt2 pun pergi lg.. sobs~

    ReplyDelete
    Replies
    1. samelah kite..bukan jauh mana pun..dalam mesia aje..huhuhu

      Delete
    2. tgok lah tahun depan cne plak... heee~

      Delete
    3. nnt leh bwk baby h0neym0on skali..hehe

      Delete
  2. Kita kalau nk g honeymoon t nk g tempat sejuk2..
    Tak minat pantai2..hihi..
    tapi tengok sunset pun best jugak..
    Jarang kot dapat tgk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. best gak tu pegi tempat sejuk2..
      tp kita tak tahan sejuk..nanti muka, tangan, kaki bengkak..huhuhu..
      tengok sunset jela jawabnya...=)

      Delete
  3. Eh..sme la tmpt honeymoon nk pegi..hehe..sy ske pntai..dok fefeeling ngn bkal suami .. :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. samela,kite p0n suke pantai gak..terbyg2 je tgk sunset ni..alahai..hehe

      Delete
  4. yna!!! mostly sama la tmpat yg kita nk pegi..hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke faezah..rasanya ni list c0mm0n yg biasa org g h0neym0on..j0m kte pakat h0neym0on ramai2..hehe

      Delete
  5. teringin nk pg krabi tu..tp same mcm awak..xpenah g jauh2 lg..so mcm cuak je nk g berdua ke sana..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe,kte pun cuak jgk..tp xpe,asalkan bsama yg terchenta,c0nfirm selamat punye..hikhik

      Delete
  6. nak pergi krabi!!! hahaha.. macam best je kan krabi.. huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. j0m j0m,g0ogle tgk krabi wat ati ni cair..dah berangan da ni..=p

      Delete
  7. Replies
    1. j0m ezan kte g krabi..ari2 dok tgk kat airasia go,tgn ni gatai je nak beli..tp cuti xde..sedey

      Delete
  8. Wah.. Da kawen nant sedikit tip pilih destinasi jgn pilih destinasi yg cuacanya sejuk... Pilih yg hangat... Sehangat asmara gitueww... Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..ye ke..patut sejuk2 la lagi best kan..hehehe..

      Delete