Sunday, 27 July 2014

salam aidilfitri semua...


salam korang..


rasanya dah lama betul tak update blog ni
dibiar sepi jek
huhu, kesian dia


kita nak tunggu kita betul-betul sihat dulu then baru boleh nak update blog
sebab bila tak sihat ni, otak pun macam takde idea nak tulis ape kan



pape pun, dah sebulan kita berpuasa
esok insyallah nak raya
kita baru sampai umah encik somi malam tadi
first time dalam seumur hidup dapat rasa suasana balik kampung dan tempuh jam
sebab selalu kita tak pernah kemana-mana pun time raya
kampung semua di perak..
belah ayah dekat town ipoh..memang takde rasa kampung langsung sebab dekat dengan tesco and jusco..hihi
belah mak pulak dah hari-hari duduk kan..apelah kampungnya
walaupun rumah encik somi pun bukanlah kategori kampung
dah dekat pulau kan..lagi keliling banyak shopping mall
tapi terasa la jugak bahang menepuh jam berjam-jam sampai naik lenguh bontot duduk dalam keta..pinggang pun sakit..huhu



sebelum apa-apa
kita nak mintak maaf pada korang if selama kita berkenalan di alam blog ni
kita ada buat korang tersinggung, terasa hati dengan penulisan kita
yela, kadang-kadang kita dah cuba nak jaga hati semua pihak
tapi kadang-kadang maybe terlepas pandang jugak
kita pun buat silap
dan kita mohon maaf dari hujung rambut sampailah hujung kaki..

kosong-kosong hokey??


hihihi



dan jugak kita nak ucapkan selamat hari raya aidilitri pada korang
moga raya tahun ni memberi seribu erti pada kita semua
walaupun akhir-akhir ni banyak sangat kejadian yang meyentuh dan menyayat hati berlaku
namun, mesti ada hikmah disebaliknya..
pada keluarga yang terlibat, kita hanya mampu doakan mereka kekal tabah dan redha dengan ujian Dia..



oklah, ingat nak update sikit jek
tapi tengok macam dah panjang jek ni kan
nanti-nanti ade masa kita update lagi
ni pun dok tumpang pc encik somi sat
sementara nak tunggu mak mertua balik dari pasar


bagus betul menantu hantu ni pukul 10 baru nak bangun
huahuahua



till then



have a nice raya day ye korang

2 comments:

  1. selamat hari raya..
    maaf zahir batin :D

    ReplyDelete