Thursday, 13 March 2014

mimpi yang menggerunkan...


dear diary..


minggu ni memang stress ya amat..
tak sabar nak habiskan jumaat..
tak sabar nak tunggu minggu depan..
sebab dah tak larat nak stress-stress ni..huhu..

************************************************************************
 
malam tadi bermimpi..

encik tunang datang ipoh nak fitting baju..
tapi dia bawak madu kita...


madu??
ha, tak pernah tau kita ada madu..
waaaaa...


 naik satu kereta..
madu kita bawak kereta..
adik kita duduk sebelah madu..
kita duduk belakang dengan encik tunang..


encik tunang kata dia nak setelkan hal kahwin dengan madu dulu..
nak cari vendor apa sume..
petang tu baru turn kita pulak..


kita balik rumah dulu..
bila dah petang, text encik tunang tanya pukul berapa nak ambil kita pulak..
encik tunang kata tak tau lagi sebab hal dengan madu tak setel lagi..
dia book majlis kahwin sama dengan kita..
ha??? encik tunang nak berkahwin dengan 2 orang serentak dalam satu majlis???


bila tersedar dari mimpi..
terus bangun terduduk..
terfikir, betul ke apa yang aku mimpi tu??
mengucap panjang..


sebabnya harini lepas balik kerja karang memang nak pergi fitting dengan encik tunang
dia dah boleh drive..datang ipoh harini sebab ade hal..
alang-alang pegi fitting terus kejap lagi..


jumpa petang karang kita nak tanyalah..
dia nak kahwin dua ke???


konfius..


harap itu semua mimpi semata-mata
takde kaitan dengan kita..wuwuwuwu


bila otak dah penuh dengan menda-menda yang menyesakkan 
mulalah mimpi pun bukan-bukan..


Allahhurabbi..
jauhkanlah aku dari perkara sebegitu..



till then..



xoxo..



p/s : macam tak sedar dari mimpi lagi ni..=(
takot..


 

4 comments:

  1. mainan tido je tu...
    dugaan masa b'tunang kan... syaitann byk tu...
    sabar... doa byk2 semoga semua dijauhkan benda2 xelok

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la..mainan tido jek kan..
      tapi wiso gak..

      Delete
  2. nightmare untuk sumeeeeee isteri okey~~
    mntak2 xdiduga mcm tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. harap takat nightmare dalam mimpi jela..
      tamau realiti..
      huhuhu

      Delete